Lord of the Rings

The Lord of the Rings (De Films):

The Lord of the Rings is de titel gebruikt voor de verfilmingen van het gelijknamige boek van J.R.R. Tolkien (In de Ban van de Ring in het Nederlands).

De Eerste gemaakte film:

De eerste verfilming van In de Ban van de Ring werd in 1978 gemaakt door Ralph Bakshi. De film was een mengeling van een tekenfilm met bewerkte gefilmde beelden ingevoegd. De film was het eerste van twee delen, en zou oorspronkelijk The Lord of the Rings, Part I heten. De filmmaatschappij United Artists liet echter het Part I weg, en als gevolg daarvan kreeg de film veel kritiek omdat de titel de inhoud niet dekte. De film was desondanks een succes, maar United Artist reageerde alleen op de kritiek en stond Bakshi niet toe het verhaal af te maken met Part II. In plaats daarvan werd in 1980 door Rankin/Bass de tv-film The Return of the King min of meer als het vervolg gemaakt. In tegenstelling tot deel 1 was dit echter een pure tekenfilm.

Peter Jackson's verfilmingen:

De tweede verfilming, geregisseerd door Peter Jackson, is een trilogie:

  • 2001: The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
  • 2002: The Lord of the Rings: The Two Towers
  • 2003: The Lord of the Rings: The Return of the King

Deze films trokken ieder jaar rond de kerst volle zalen. Het derde deel won in 2004 het recordaantal van elf Oscars. De eerste twee delen wonnen respectievelijk vier en twee Oscars.

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring:

he Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring is het eerste deel van Peter Jacksons filmtrilogie The Lord of the Rings, gebaseerd op J.R.R. Tolkiens gelijknamige bestseller. De film was in 2002 genomineerd voor dertien Oscars, en won er uiteindelijk vier. Het verhaal vertelt over de hobbit Frodo Balings, die een magische ring moet vernietigen voordat de duistere Sauron hem terugvindt.

De film ging op 19 december 2001 in première. Na The Fellowship of the Ring volgden The Two Towers (2002) en The Return of the King (2003). Deze films waren tegelijktijdig met “The Fellowship of the Ring” opgenomen.

De film was een enorm succes. Op IMDb.com staat de film momenteel op nummer vijftien in de top 250 van beste films aller tijden. The Fellowship of the Ring won meerdere Oscars, waaronder die voor beste visuele effecten en beste cinematografie. In financieel opzicht was de film eveneens uiterst succesvol, wereldwijd bracht hij ruim 871 miljoen dollar op, bijna het tienvoud van het budget. Het is daarmee de op 10 na succesvolste film ooit gemaakt.

Een jaar later, eind 2002, kwam de Extended Edition van deze film uit en werd er nog een uur aan de film toegevoegd, waardoor deze film een uiteindelijke lengte kreeg van bijna 4 uur.

Hieronder zie je verder nog een trailer van de 1e film. Is zeker de moeite waard om te kijken!!!:

Pki6jbSbXIY

The Lord of the Rings: The Two Towers:

The Lord of the Rings: The Two Towers is het tweede deel van Peter Jackson's film-trilogie The Lord of the Rings, gebaseerd op J.R.R. Tolkien's gelijknamige bestseller. De film was in 2003 genomineerd voor zes Oscars, en won er uiteindelijk twee.

De film ging op 18 december 2002 in première. De voorganger van The Two Towers was The Fellowship of the Ring (2001) en in 2003 volgde het derde deel, The Return of the King.

Een jaar later, eind 2003, kwam de Extended Edition van deze film uit en werden 42 minuten aan nieuwe en uitgebreide scènes toegevoegd.

Hieronder de trailer:

c9tnZRs4tNE

The Lord of the Rings: The Return of the King:

The Lord of the Rings: The Return of the King (De Terugkeer van de Koning) is het derde deel van Peter Jackson's film-trilogie The Lord of the Rings, gebaseerd op J.R.R. Tolkien's gelijknamige bestseller.

De film ging in première op 1 december 2003 in Wellington, Nieuw-Zeeland. Op 17 december werd de film wereldwijd in bioscopen vertoond. The Return of the King is het vervolg op The Fellowship of the Ring (2001) en The Two Towers (2002). Vergeleken met het boek van Tolkien verhaalt de film delen van zowel The Two Towers en The Return of the King. Tijdens de Oscars van 2004 was de film genomineerd voor elf Oscars en won er evenzoveel.

Een jaar later, eind 2004, kwam de Extended Edition van deze film uit en werden er nog 48 minuten aan nieuwe en uitgebreide scènes aan deze film toegevoegd.

Op 14 november 2003 kwam het gelijknamige spel uit voor op de Xbox, Microsoft Windows, PlayStation 2, Game Boy Advance, Nintendo GameCube en Mac OS X.

Hieronder de trailer van de laatste en meest spectaculare film!!! Veel kijkplezier:

I7YllAOqpF4

De Prijzen:

De film won vele prijzen waaronder 17 Oscars, 76 prijzen en 83 nominaties. Op Imdb staat de film op het moment op de 20e plek van de 250 Beste films allertijden! Er goed vind ik, maar eigenlijk moet het de beste zijn, vind je niet!?

De nieuwste Films, The Hobbit:

Er komen twee nieuwe films van Midden-aarde. Regisseur Peter Jackson, die de trilogie over de strijd om Middle Earth maakte, zal voor deze nieuwe films als executive producer optreden. De films zijn gebaseerd op het boek De Hobbit (The Hobbit) van J.R.R. Tolkien, die ook de boektrilogie The Lord of the Rings schreef.

De twee films, die zich afspelen voor het verhaal van de "The Lord of the Rings", moeten uitkomen in 2010 en 2011. Aangezien Peter Jackson geen tijd heeft om deze films te regisseren zal hij alleen als eindverantwoordelijke producent optreden. Guillermo del Toro zal de regie voor zijn rekening nemen.

"De Hobbit" gaat over de wonderlijke wereld van tovenaars, dwergen, elven en de hobbits. Hobbit Bilbo Balings, die ook in de "The Lord of the Rings"-films is te zien, zal hierin een centrale rol spelen. Volgens geruchten zal de rol van Bilbo weer gespeeld worden door Ian Holm en die van tovenaar Gandalf weer door Ian McKellen.

Er gaan nu geruchten rond dat de film niet doorgaat, omdat het geld op is. Misschien gaat hij ook niet door, maar dat zal ik zo snel mogelijk laten weten. Voor als het er nu naar uit ziet gaat de film niet door. Er is al wel ongeveer een kwart verfilmd en er zijn vele fantrailers gemaakt, hieronder zie je er zo een:

GTw4qepN0Ec

Alternatieve Lord of the Rings films:

Op 3 mei 2009 werd de eerste fanfilm van The Lord of the Rings gereleased genaamd The Hunt For Gollum. Deze 40 minuten durende film is geregisseerd door Chris Bouchard. De film heeft een budget van 3000 pond. Het verhaal speelt zich 17 jaar na de 111ste verjaardag van Bilbo Balings af. Het oorspronkelijke verhaal is ook daadwerkelijk bedacht door Tolkien.

Hieronder een trailer van The Hunt For Gollum, het is alleen niets vergeleken met de echte lotr films:

LkSa-pmknfY